20. 7. 2021

Brno, 20. 7. 2021 – Pivovar Starobrno v posledních letech prosazuje trend udržitelnosti a ochrany životního prostředí. Proto pro hlavní pivovarskou sezónu své provozovny vybaví propagačními/prodejními materiály šetrnými k životnímu prostředí. Konkrétně půjde o slunečníky z PET lahví na oblíbené restaurační zahrádky, kelímky z recyklovaného plastu i podtácky a POSM tiskoviny z recyklovaného papíru. Obchodní zástupci pro gastronomické provozovny se mohou těšit na oblečení vyrobené z udržitelných materiálů.

Slunečníky jsou jistě nezbytnou součástí každé dobré restaurační zahrádky. Své gastronomické podniky proto Starobrno letos vybaví slunečníky vyrobenými z recyklovaných materiálů, včetně jejich podílu příze v plášti a hliníkového rámu. „Udržitelný přístup k planetě i společnosti je pro nás velmi důležitý, a to jak při výrobě piva, tak v celém našem hodnotovém řetězci. Podpora našich zákazníků také ve starobrněnských hospodách a restauracích tímto směrem je pro nás proto logickým krokem,“ uvedl obchodní ředitel sudového piva ing. Pavel Slavík. Pro zajímavost: na jeden slunečník je použit materiál z celkem 112 PET lahví. Celkem letos Starobrno do svých provozoven posílá 300 slunečníků vyrobených z rPET plastu (tedy z PET lahví a dalšího recyklovaného plastu dohromady).

Také plastové kelímky, často využívané u výdejních okének, jsou z 80 % recyklované, z toho 30 % materiálu pochází z recyklovaných PET lahví. K výrobě 100 000 kelímků se použije celkem 15 000 PET lahví. V letošním roce se už spotřeboval jeden milion kelímků Starobrno a do konce roku půjde o dalších cca 700 000 kelímků.

Z recyklovaných materiálů se vyrábějí i POSM tiskoviny (produktové prezentery, letáky, účtenky, katalogy produktů). Totéž platí i pro podtácky ze dřeva z lesních školek (nikoli z lesů). Při jejich výrobě se z poloviny využívá udržitelná energie a ekologicky nezávadné barvivo. Podtácky jsou kompostovatelné a recyklovatelné.

V neposlední řadě drží Starobrno krok s udržitelným podnikáním také při volbě oblečení obchodních zástupců, kteří mají na starosti sudové pivo. Do práce tak budou nosit polokošile, vesty, softshellové bundy atd. s certifikátem udržitelnosti GOTS (Global Organic Textile Standard). Starobrno tak sjednotí svůj dress code. Udržitelné oblečení už dnes používají obchodní zástupci pro balené pivo v prodejnách tradičního a moderního trhu.