Pro média

14. 12. 2021

Rakovník, 14. prosince 2021 - Ikonická Šalanda na Husově náměstí v Rakovníku má nové provozovatele. Po několika měsících hledání se podniku ujali Lukáš Slavík a Jiří Škrdlant, kteří chtějí navázat na úspěšnou práci svého předchůdce Romana Jaška. Zásadní prioritou zůstává udržení vysoké úrovně gastronomie a pivní kultury.

Roman Jašek Šalandu provozoval dlouhých devět let, kvůli pracovnímu zaneprázdnění se ale rozhodl předat úspěšný podnik dál. Lukáš Slavík má s vedením gastronomického podniku zkušenosti z minulosti, jeho kamarád Jiří Škrdlant je kuchař, který vařil v renomovaných pražských restauracích. Projekt Šalandy se jim líbí kvůli historii, koncepci i umístění na pěkném náměstí. Pro oba tak jde o dobrou výzvu zejména proto, že o společném provozování restaurace přemýšleli už dříve.

„Připravujeme speciality z domácích a čerstvých surovin a k nim nabízíme skvěle ošetřené královské krušovické pivo. Jsme si vědomi vysoké laťky, kterou nastavil předchozí provozovatel. Nebojíme se toho a těšíme se jak na štamgasty, tak na nové hosty. Doufáme, že se k nám všichni budou rádi vracet,“ řekl Lukáš Slavík.

 

Šalanda Rakovník.jpg

Šalanda má otevřeno od pondělí do pátku od 10:30 do 22:00 hodin, v sobotu a v neděli od 11:00 do 22:00 hodin. Ve všední dny mají hosté k dispozici menu ze čtyř jídel, od 15:00 hodin také minutkovou kuchyni. O víkendech se vedle minutek mohou těšit na speciální nabídku - jídla, spojovaná s nedělním obědem, i sezónní speciality, jako třeba ovocné knedlíky. Na čepu je krušovický tankový Mušketýr 11, Zlatý Bažant a polotmavý Beránek. Navíc se bude každý týden čepovat jedno další pivo z portfolia HEINEKENU, aby pivaři ochutnali něco jiného.

Do budoucna provozovatelé plánují různé akce, jednou z nejbližších by měl být letošní Silvestr s živou hudbou a rautem, pokud to ovšem epidemiologická opatření dovolí. Na příští rok se chystají i víkendy se speciálním menu a živou hudbou nebo různé tematické večery. Každopádně pokud opatření přituhnou, jsou provozovatelé připraveni poskytovat gastronomické služby alespoň prostřednictvím rozvozů.

Kdy jste se narodil/a?