Exkurze a kurzy

Pivovary HEINEKEN Česká republika dbají při výrobě svých piv na pečlivý výběr surovin a zachování tradičních výrobních procesů. O tom, jakým způsobem se zde pro vás pivo připravuje, se ostatně můžete přesvědčit sami. Zúčastněte se našich exkurzí či speciálních kurzů a nahlédněte do zákulisí výroby našeho piva pěkně zblízka.

ico covid-19

Vážení návštěvníci, vzhledem k závažné epidemiologické situaci v souvislosti s pandemií COVID-19 se exkurze ani kurzy v našich pivovarech nekonají. Tento stav nás velmi mrzí, protože všem milovníkům piva rádi ukazujeme, kde a jak se jejich oblíbený nápoj vaří. Jakmile se situace stabilizuje, v našich pivovarech vás rádi přivítáme. O obnovených exkurzích najdete informace na tomto místě. Děkujeme za pochopení a všechny na dálku zdravíme pozdravem všech pivovarníků – Dej Bůh štěstí. Přejeme pevné zdraví a těšíme se na vás později.

Exkurze pro veřejnost

Exkurze Krušovice

Tvoje království

Při prohlídce jednotlivých provozů se dozvíte řadu zajímavých informací o výrobě mladiny na varně, hlavním kvašení a dokvašování v CK tancích, filtraci nebo stáčení do jednotlivých typů obalů.

Exkurze Březňák

Dobré věci potřebují čas

V malebných prostorách pivovaru se seznámíte s tradicí výroby velkobřezenského piva s tváří pana Cibicha, znalce a milovníka pivního moku. Čeká vás také ukázka klasické technologie vaření českého piva.

Exkurze Starobrno

Dobré věci stojí za to objevit

Průvodce vás zavede do důležitých výrobních provozů pivovaru. Prohlédnete si například varnu či prostory, kam ústí cylindrokonické tanky k dokvašování piva. Současně se dozvíte mnoho informací o historii pivovarnictví. Prohlídka končí degustací ve sklepě.

Pivní kurzy pro veřejnost

Milovníkům pěnivého moku jsou určeny speciální kurzy, ve kterých se o pivu dozvíte mnohem více než při běžné exkurzi. Během celodenního programu se seznámíte s technologií výroby piva krok za krokem, zjistíte, jak se pivo správně čepuje a naučíte se ho degustovat. Domů si s sebou odnesete certifikát a brožuru shrnující veškeré informace, které jste se dozvěděli.

Pivní sommeliérství

Čas: 9:00-13:00
Cena: 1.000 Kč

V kurzu pivního sommeliérství se seznámíte s historií piva a jeho základním dělením. Vyškolený degustátor vám ukáže, které chutě v pivu hledat a osvětlí, proč vznikají nežádoucí chuťové a čichové vjemy. Sami si budete moci vyzkoušet, jak se pivo hodnotí na degustačních soutěžích a které potraviny zvýrazní jeho chuť. Minimální počet přihlášených účastníků je 10.


logo
Královský pivovar Krušovice
U Pivovaru 1, Krušovice (mapa)
logo
Pivovar Starobrno
Hlinky 160/12, Brno (mapa)

Technologie výroby a čepování piva

Čas: 13:00-17:00
Cena: 700 Kč

Kurz technologie výroby a čepování piva vás provede celým procesem vaření piva – od příjmu surovin až po plnění jednotlivých typů obalů. Spolu s odborným garantem na technologii absolvujete prohlídku pivovaru. Dozvíte se, jak s pivem zacházet a jak ho podávat hostům v restauracích. Na závěr si potom zkusíte načepovat pivo s pěnovou čepicí či na hladinku. Minimální počet přihlášených účastníků je 10.


logo
Královský pivovar Krušovice
U Pivovaru 1, Krušovice (mapa)
logo
Pivovar Starobrno
Hlinky 160/12, Brno (mapa)

Objednávky exkurzí a kurzů

Kurzy je nutné objednat předem.

Vyberte si pivovar

Typ

Rychlé kontakty

Nebo nás kontaktujte na

Kdy jste se narodil/a?